Kysymyksiä ja vastauksia

Miksi hankkia oma nimikkopaneeli?

Hankkimalla oman nimikkopaneelin saat puhdasta ja uusiutuvaa aurinkoenergiaa. Nimikkopaneeli on hyvä vaihtoehto kun ei ole mahdollisuutta rakentaa omaa aurinkovoimalaa tai ei halua investoida siihen. Nimikkopaneelillasi olet mukana tuottamassa uusiutuvaa energiaa, joka vähentää osaltaan hiilidioksidipäästöjä.

Miten Nimikkopaneelin tuotanto hyvitetään?

Nimikkopaneelin tuotanto hyvitetään normaalin sähkölaskun yhteydessä, jossa hyvitys näkyy erillisenä hyvitysrivinä. Tuotannosta maksettavan hyvityksen hintana käytetään pohjoismaisen sähköpörssi Nord Poolin Suomen alueen tuntihintaa.

Paljonko paneeli tuottaa sähköä?

Yhden paneelin tuotantomäärä on 1/168 osa koko aurinkovoimalan tuotannosta. Yhden paneelin nimellisteho on 260W ja vuosituotanto on 200-260 kWh, riippuen sääolosuhteista.

Paljonko nimikkopaneeli maksaa ja mitä sillä saa?

Nimikkopaneelin kuukausiveloitus on 4,50 € (sis. alv 24 %) jolla saat puhdasta aurinkosähköä, yhden paneelin tuottaman määrän.

Missä voimalaitos sijaitsee?

Aurinkovoimala sijaitsee Pori Energia Oy:n toimitalon ajoneuvosuojan katolla, osoitteessa Radanvarsi 2, Pori.

Pitääkö olla Pori Energian asiakas?

Kyllä, asiakkaalta pitää olla voimassa oleva sähkönmyyntisopimus Pori Energia Oy:n kanssa. Jos sinulla ei ole sähkönmyyntisopimusta Pori Energian kanssa, sovitaan sähkösopimuksesta erikseen. Voitte tehdä sopimuksen kanssamme tästä. 

Voinko edelleen tehdä määräaikaisen myyntisopimuksen?

Kyllä, voi tehdä edelleen määräaikaisen myyntisopimuksen vaikka Nimikkopaneelisopimus onkin toistaiseksi voimassaoleva. Nimikkopaneelisopimuksen voi myös irtisanoa ennen määräaikaisen myyntisopimuksen päättymistä.

Miten Nimikkopaneelisopimuksen voi päättää?

Sopimuksen voi irtisanoa kahden viikon irtisanomisajalla. Jos sähkönmyyntisopimus päättyy, päättyy myös Nimikkopaneelisopimus.

Montako nimikkopaneelia voi vuokrata?

Nimikkopaneelien määrää asiakasta kohden ei ole rajoitettu, mutta Pori Energia pidättää kuitenkin oikeuden rajoittaa myöhemmin paneelien määrää uusissa sopimuksissa.